X

Related Projects

View more in:

Historisch Arnhem In 3D

1 Het begin van ieder project is een goede kaart, deze kaart is van 1920 en in 1959 gebruikt door gemeenteambtenaren voor verschillende doeleinden.Voor mij is deze uitermate geschikt voor de plaatsbepaling van de verdwenen gebouwen.

 1. 1 Het begin van ieder project is een goede kaart, deze kaart is van 1920 en in 1959 gebruikt door gemeenteambtenaren voor verschillende doeleinden.Voor mij is deze uitermate geschikt voor de plaatsbepaling van de verdwenen gebouwen.
 2. 2 Voor het bouwen heb je materiaal nodig, deze heb in Arnhem gefotografeerd en bewerkt in Photoshop en opgeslagen in een archief, bibliotheek.
 3. 3 Als voorbeeld laat ik hier het provinciehuis zien, 1- Eerst plaats ik een oude foto in een leeg 30x45 document, in photoshop. Deze mag gerust onscherp zijn, het is maar een voorbeeld. 2- Dan ga ik de oude foto bekleden met mijn texturen van muren ramen,enz. 3- Het resultaat is een mooie textuur voor Sketch Up. Ik bewaar altijd de grote bestanden in een pdf bestand en verklein de textuur voor Sketch Up naar de vereiste grootte.
 4. 4 Hier is een 2d opname uit Sketch Up van het provinciehuis verder bewerkt met photoshop. Ik probeer de foto's een beetje sfeer mee te geven want direct uit Sketch Up is wel erg clean.
 5. 5 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 6. 6 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 7. 7 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 8. 8 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 9. 9 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 10. 10 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 11. 11 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 12. 12 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 13. 13 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 14. 14 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 15. 15 Deze afbeelding is op dezelfde manier gemaakt en bewerkt Ik heb van meerdere straten filmpjes op You Tube gezet. ben je er benieuwd naar? Bekijk en beoordeel ze.
 16. 16
 17. 17

Comments (2)

Join the Conversation
 1. I'm a big fan of the old European buildings. I'm saddened at how many great buildings were lost, yet amazed at how many still survived. I really like the view down the brick walled alley, and the street view with the steeple at the end. I want to thank you for doing this project, thus allowing people to get a least a sense of what once stood in your city. It would be great to see this done for all the cities that were devastated during the war. Job well done, and I want you to know that your efforts are appreciated, at least by this viewer, thanks.

  Thanks For The Memories /
 2. how make it,,,,show me, please

  leuserusyiah /

Add a Comment

To leave a comment, you must first sign in.

Feel like sharing? Submit Your Project